Förvara
I dessa underbara skördetider blir det många stunder i köket. Det finns ju så mycket gott man vill njuta av senare. Doften av ättika har knappt lagt sig innan en ny omgång från odlingen ska läggas in, zucchini, rödbetor och gurka. Samtidigt hänger ringblommor på tork och snart även äppelskivor. Ibland görs lite grönkålschips i ugnen.
I frys och kyl finns redan saft och sylt, vaxbönor och på kökshyllan ligger torkad chili av olika sorter. En ny favorit är vår svartvinbärssylt och saft som fått lite smak av chili och kanel, lagom sockermängd - både syra, hetta och len kanel leker runt med smaklökarna. Mums!
Hittade recept, Mobergs inlagda rödbetor med lite vaniljsocker i, spännande! Helt klart får det testas. Annars är ju rödbetor med getost, honung och valnötter en rätt som livar upp vilken middag som helst. Få getostproducenter verkar finnas i Sverige - hittade en utanför Sunne. Någon som vet fler?
Snart är det tid att koka ihop päronmarmelad med ingefära och vaniljsstång, samt massor av härlig äppelmos. Nu inser man att förvara allt blir klurigare och klurigare. En stor frys, kyl, skafferi och jordkällare önskas. Flaskor och burkar behövs fler av också. Samt några fler att bjuda allt på :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar